Technische processen in beeld brengen door middel van industriële fotografie

Geef je bedrijf een respectabele uitstraling, dankzij imposant beeldmateriaal. Studiovision brengt jouw bedrijfsfotografie, door een persoonlijke aanpak en een flinke dosis professionaliteit, naar een heel ander level.

Wat is industriële fotografie?

Industriële fotografie is voor jou een kans om logistieke- of technische processen in beeld te brengen. Jouw doelgroep kan hierdoor daadwerkelijk zien hoe de productie in zijn werk gaat.

De fotosessie vindt plaats op een kantoor, in een fabriek of op een andere, vaak technische, omgeving. Doordat Studiovision ervaring heeft met het vastleggen van processen, machines en personeel zijn wij in staat om in een enkele sessie voldoende beelden te schieten.

Deze foto’s kun je uiteraard gebruiken op je website, maar ook andere (promotie)materialen, zoals brochures, handleidingen en jaarverslagen.

Voorbereidingen voor de industrieel fotograaf

Wij hebben al jarenlang ervaring opgedaan in diverse branches, zowel b2b als b2c, waardoor we snel de essentie in kaart weten te brengen. De voorbereidingen zijn niet altijd even vanzelfsprekend, want op sommige locaties zijn veiligheidsschoenen, een helm en een fluorescerend hesje verplicht. Als specialist in de industriële fotografie houdt dit Studiovision uiteraard niet tegen.

Waarom anders dan reguliere bedrijfsfotografie

Deze vorm van fotograferen valt onder de bedrijfsfotografie, maar dan op een meer risicovolle locatie. Het is essentieel om van tevoren te weten waar de fotograaf gaat werken, want er zijn in industriële omgevingen vaak talloze uitdagingen.

Denk aan lichtomstandigheden (TL lampen), beveiligingsmaatregelen, werken op hoogte of gevaarlijke situaties. Industriële fotografie is echt wel uitdagender dan een shoot, waarbij we portretten schieten.

Voorbeelden van een industriële fotoshoot

Voorbeelden van bedrijfsfotografie op technische locaties zijn o.a.:

  • Lassers & metaalwerkers, die aan het werk zijn;
  • Bouwputten, die onder begeleiding van een aannemer worden vastgelegd;
  • Een fabriekshal;
  • Vakwerk in de scheepsbouw.

Denk ook aan beroepen op het water, logistieke opdrachtgevers, ICT-bedrijven, spoorwegovergangen, vliegverkeer, chemische industrie, etc.

Wil je eens babbelen of meer weten over ons aanbod? Stuur zeker een bericht om een offerte aan te vragen.